Започва изплащането на  помощи на малките и средни фирми, обяви

...
 Започва изплащането на  помощи на малките и средни фирми, обяви
Коментари Харесай

Корнелия Нинова с много важно съобщение за бизнеса

 Започва изплащането на  помощи на дребните и междинни компании, разгласи министърът на стопанската система Корнелия Нинова.

До седмица стартира подписването на новите контракти за помощта до 50 000 лева

На среща ресторантьорите изложиха редица проблеми пред министър Нинова и нейните сътрудници, измежду които неефективността на мярката 60/40, както и влизането в действие на новите ограничаващи ограничения на районно равнище в София.

По думите им обезщетенията за бизнеса са проблематични, защото една районна заповед не може да изземе функционалностите на национална заповед и това автоматизирано стопира обезщетителните заплащания, както и кандидатстването по тях, съобщи Нова тв.

Според тях е належащо незабавно заповедта да бъде национално регламентирана, с цел да може бизнесът да се възползва от механизмите за отплата. Нинова пое ангажимент да спомага по всички способи и допустимо най-скоро за намиране на решение на този проблем, в това число с промени в Закона за изключителното състояние.

От сектора изложиха и причини в интерес на отпадането на наложения вечерен час от 22 ч. на територията на столицата, като показаха единодушие със опазване на досегашния модел за претовареност на заведенията от 50%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР